Scholen
Opleidingen

Beelddenkers - Ik leer anders!

€84,00

Een grote groep leerlingen heeft een bijzondere gave: het zijn beelddenkers. Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal vaak niet begrepen en onthouden. 

Vaak hebben beelddenkers een
leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op 'verkeerde' wijze wordt aangeboden. 

De training 'Ik leer anders' vertaalt de lesstof naar een andere manier van denken. Op deze manier krijgen deze leerlingen een leermethode, waarbij ze de rest van de klas kunnen bijhouden.

Hooggevoeligheid in de klas

€84,00

.'Hooggevoeligheid in de Klas' gaat over hooggevoeligheid in het algemeen bij kinderen, en hoe leerkrachten, zorgcoördinators e.d. met deze kinderen kunnen omgaan in de klas.

Wat is hooggevoeligheid, wat zijn de verschillende soorten hooggevoeligheid, hoe raken de kinderen overprikkeld, hoe kan je hier ondersteuning bieden in de klas, hoe kan je preventief werken, enz...

Dit gaat vooral over kinderen van de lagere school.

Hooggevoelige kleuters

€84,00

De kleuterwereld is een heel aparte wereld, dan van de oudere kinderen.

Tijdens deze opleiding staan we stil bij wat hooggevoeligheid inhoudelijk is, maar deze cursus geeft concrete tools (als juf, als ouder, als zorgjuf,... ) om met de hooggevoeligheid van een kleuter om te gaan.

En dit op een leuke, speelse manier zodat zowel ouder als kind leren wanneer er sprake is van overprikkeling, hoe ze hier mee moeten om gaan en hoe ze preventief kunnen werken, enz.

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!