Opleidingen

HOOGGEVOELIGE KLEUTERS

Check de agenda!

84€ p/p

Kleuters zijn toch een aparte wereld in vergelijking met de oudere kinderen. Ze zijn vooral visueel en creatief ingesteld. In deze cursus gaan we dus ook kijken hoe we op een spelenderwijs en creatief omgaan met de hooggevoelige kleuters.

Wat is hooggevoeligheid? Welke soorten hooggevoeligheid zijn er? Hoe uit zich dit bij een kleuter? Hoe kan ik de kleuter beschermen tegen overprikkeling? Hoe kunnen we preventief werken? 


Deze cursus geeft inzicht in de herkenning van hooggevoeligheid bij kleuters en hoe we hiermee omgaan om de rust in de klas / thuis te bewaren.

HOOGGEVOELIGHEID IN DE KLAS

Check de agenda!

84€ p/p

In deze cursus kijken we hoe we omgaan met hooggevoelige kinderen in de klas. Dit gaat voornamelijk over de kinderen van de lagere school.

Wat is hooggevoeligheid? Welke soorten hooggevoeligheid zijn er? Hoe uit zich dit bij een kind? Hoe reageer ik bij overprikkeling? Hoe informeer ik de ouders? Wat als het storend werkt in de klas?


Deze cursus geeft inzicht in de herkenning van hooggevoeligheid bij kinderen en hoe we hiermee omgaan om de rust in de klas / thuis te bewaren.


BEELDDENKERS

Check de agenda!

84€ p/p

De meerderheid van de mensen (±95%) leert auditief digitaal (via het gehoor). Slechts een kleine groep leert visueel. Deze groep visuele leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet altijd begrepen en onthouden. 


De cursus biedt de technieken van Ik leer anders! om beelddenkers te leren hoe ze informatie het beste verwerken. Op deze manier kunnen ze de anderen in de klas bijhouden.