Tips van de Paashaas

03-04-2019

Met Pasen doen de kleinsten (en de grote) niets liever dan de verstopte paaseitjes zoeken (én op te eten!). Hierbij enkele tips om de zoektocht nog spannender te maken...

Tip 1: Kleur bekennen

Zodra het startsein is gegeven, stuiven de kids alle kanten op. Het grote eieren rapen kan beginnen! Maar om het die deugnieten eens wat moeilijker te maken, kan je ze allemaal hun eigen kleur geven. Zijn je kids al wat groter, dan is dit de ideale manier om het zoeken wat lastiger te maken. En het eieren verstoppen is nog net zo gemakkelijk als voorheen. Wel handig om uit te leggen: voor alle kleuren zijn er evenveel eieren. En achteraf worden die natuurlijk allemaal in een mand gedaan en eerlijk gedeeld. Want ook delen hoort net zo goed bij Pasen als al die eieren.

Tip 2: De schatkaart

Zijn jouw kids dol op avontuur? Gek op spanning en sensatie? Dan kan je de paaseieren verstoppen en een schatkaart maken. Als je echt creatief bent, kan je zelfs voor meerdere ruimtes in het huis en de tuin een kaart maken. Als papa en mama zich nou samen op het tekenen en eieren verstoppen storten, kunnen de kids straks in teamverband op eierspeurtocht. Wordt het ongetwijfeld een vrolijk Pasen!

Tip 3: het gouden ei en de kEIgoeie hint

Verstop voor ieder kind een gouden ei op een geheime plek. Het gouden ei levert een bijzondere verrassing op... eigenlijk een dubbele surprise dus! Dat superei is natuurlijk niet zomaar te vinden. Schrijf een hint op een briefje en doe dat in een verrassingseitje, dat je bijvoorbeeld op het paasontbijt-bordje kan leggen. Reken maar dat de kinderen er als de kippen bij zullen zijn. Nog een tip: je kan heel gemakkelijk een zilveren ei maken door het in aluminium folie te wikkelen. Voor het geval je geen gouden eieren meer hebt liggen.

Tip 4: camoufleren kan je leren

Paaseieren hebben vrolijk gekleurde aluminium verpakkingen. In de felste kleuren. Dat ziet er gezellig uit, maar maakt het paaseieren verstoppen lastiger. Het is immers niet de bedoeling dat de kinderen na een kwartiertje klaar zijn. Het kost iets meer voorbereiding, maar waarom zou je niet je eigen camouflage eieren maken? Waarschijnlijk was je toch al van plan om eieren te gaan koken. Haal maar een doosje extra, zouden wij zeggen. Is meteen een stuk gezonder dan al die chocolade! Verf de eieren in lekker lastige kleuren. Groene en bruine paaseieren zien er misschien niet zo gezellig uit, maar zijn wel moeilijk te vinden in de tuin. Kan je daarna uitgebreid achterover leunen. 

Tip 5: de rollen omgedraaid

Alle kinderen kunnen genieten van paaseieren zoeken. Maar paaseieren verstoppen is waarschijnlijk nieuw voor ze! Draai de rollen eens om. Laat de kinderen de eieren verstoppen, zodat papa en mama, opa's en oma's en ooms en tantes eens door het stof moeten. Levert gegarandeerd grappige taferelen op!

Tip 6: mag het licht uit?

Bij Pasen denk je vast niet alleen aan eieren, maar ook aan krokusjes en zonneschijn. Pasen is immers ook een beetje het feest van de lente. Toch kan je dit keer ook wachten met paaseieren verstoppen tot de zon onder is. Want zoeken in het donker is natuurlijk extra spannend. Geef de kids allemaal een zaklamp om blauwe plekken en kapot meubilair te voorkomen, en schenk voor jezelf maar een lekker wijntje in. Heb je wel verdiend na al dat paaseieren verstoppen dacht ik zo.

Tip 7: een eitje voor een karweitje

Heb je na al dat paaseieren verstoppen nog eieren over? Goed ingeslagen, ouders . In dat geval (of gewoon als je het een tof idee vindt) kan je nog een wedstrijdje vieren tijdens de paasdagen. Een eitje voor een karweitje! Natuurlijk kan je de kinderen de afwas van het paasontbijt laten wegwerken, maar dat zal wellicht niet de gezelligste paastaferelen opleveren. Leg een parcours aan met korte spelletjes. Ieder spel levert een eitje op. Ben je vast binnen no time door de laatste eieren heen! En de kids sporten ze er weer af. Zelf iets teveel gesnoept tijdens het paaseieren verstoppen? Dan is hier nog een laatste tip: doe lekker met je kroost mee . Heb je daarna wel weer een eitje verdiend.


Bron: Momsatwork.nl