Heppie ouders, heppie kids!!-Challenge!

25-04-2020

Toen de corona-maatregelen net begonnen, besloot ik om een Heppie ouders, Heppie kids!-Challenge te starten via facebook. Aangezien we ons allemaal moesten houden aan #blijfinuwkot, was er bij de meeste gezinnen plots tijd over... In mijn ogen kon deze extra tijd het beste gespendeerd worden aan de kids van het gezin! Tijd om de verbinding tussen de ouders en hun kinderen te versterken, want dit is naar mijn mening één van de belangrijkste zaken binnen het gezin.

Elke dag plaatste ik een nieuwe out-of-the-box activiteit die ouders met hun kinderen tot een goed einde moesten brengen. Ik heb talloze foto's en filmpjes gezien in onze gesloten facebookgroep en het deed me zo'n ontzettend plezier om er naar te kijken! 

Aangezien we nog wel een tijdje met elkaar opgescheept zitten en de corona-perikelen nog niet achter de rug zijn, besloot ik om deze activiteiten op een rijtje mogen de kids te zetten. Hopelijk vinden jullie inspiratie in deze lijst! Enjoy!!

 1. Indoor beweegmarathon: zet de zetel op z'n kop, leg kussens op de grond, maak een parcours in huis en doe zelf mee! Bedenk samen hoe het parcours er zal uit zien en laat de kids daarna racen tegen de tijd.
 2. Even uit de dagelijkse sleur: Vanmiddag gaan we lunchen ONDER tafel! Maak er een echte gezellige picknick van!

 3. Zet de muziek op zijn hardst en laat je zotste dansmoves zien aan je kids! Don't hold back en laat je volledig gaan met je kinderen... 

 4. Vandaag mogen de kids jullie kleding kiezen! En ja, je moet het de hele dag aanhouden 😁 

 5. Verkleed je en doe een fotoshoot met heel het gezin. 

 6. Aangezien de kapper en de schoonheidssalons dicht zijn, moeten we bij deze challenge vertrouwen op de kids. Zij mogen mama vandaag met make up onder handen nemen!

 7. Voor deze challenge mag je vandaag koekjes bakken voor een woon-zorgcentrum in de buurt (en voor jezelf natuurlijk!)

 8. Schrijf op elke vinger een letter, waar je kind goed in is (bv. K van knutselen). Zo ziet je kleine held wat speciaal aan hem of haar is! 

 9. Doe zoveel mogelijk kleding in één keer aan! Have fun!

 10. Kruip eens samen in de zetel met een hoop fotoboeken. Gezelligheid gegarandeerd.

 11. Woehoe, Pasen!! Laat die eierzoektocht maar beginnen voor de challenge van vandaag!  

 12. Vandaag mogen de kids kiezen waar ze straks slapen! Wisselen met mama's en papa's bed, in een tentje in de tuin, een kamp in de woonkamer of in bad... niks is te zot! 

 13. Wie is de pineut vandaag?! Als challenge mag je vandaag een briefje op iemand zijn rug kleven, zonder dat ie het merkt!! Lukt je dat? Veel succes!! 

 14. Het wordt mooi weer vandaag! Ga naar buiten en laat je kind jouw schaduw tekenen met stoepkrijt. Doe dit ook met zijn of haar schaduw en maak er een echt plaatje van! Dit kan je ook doen met het favoriete speelgoed van het kind. 

 15. Stuur een brief met complimenten aan je kind en doe 'm ook echt op de post. 

 16. Smeer je beentjes maar al in! Voor de challenge van vandaag houden we waterballonnengevecht!! Mama's en papa's tegen de kids.

 17. Vandaag is de gekke bekken-challenge! Post je foto en trek de gekste bek! Ps: wees niet verlegen, ouders!

 18. Er gaan genoeg leuke filmpjes rond op facebook en internet. Vandaag mogen jullie een filmpje namaken met jullie kids in de hoofdrol! Eeeeeen.... action! 

 19. Maak een lekkere lunch van en versier samen je boterham. Njammie!! 

 20. Hip hip hoera!! Je favoriete knuffelbeer is jarig vandaag! Versier alles en maak iets lekkers om beer zijn verjaardag te vieren.

 21. Vandaag mogen de kids je keukenkasten plunderen. Laat ze samen met mama en papa en al hun keukeninstrumenten een echte fanfare maken in de tuin of op straat.

 22. Wie durft met zijn kleren aan in bad? Ik daag je uit!

 23. Je mag een kamp bouwen met alles dat voorhanden is! Werk samen met je kids! 

 24. Vandaag gaat je lievelingsknuffel op avontuur. Trek allemaal foto's van de plaatsen waar je komt met je knuffel en maak een boekje achteraf. Maak je eigen verhaal!! 

 25. Bij deze challenge hoort een grote bak popcorn! Njam! Doe de gordijnen dicht, kruip onder een dekentje met wat lekkers en kijk SAMEN een toffe film. Movie time!! 

 26. Laat voor de challenge van vandaag, de kids eens lekker los op je matras en laat ze springen dat het een lieve lust is!! En als je wilt meegenieten, spring dan gewoon lekker mee.

 27. Vandaag gaan we op een fotospeurtocht! Trek allemaal foto's van voorwerpen in huis (zoals bv een stoelpoot, de deurklink,...) en laat de kids uitzoeken vanwaar deze komen. Op deze plekken kan je letters verstoppen, die uiteindelijk leiden naar een echte schat! Veel succes!! 

 28. Doe de kleren van mama en papa aan en speel een rollenspel. De kids zijn de ouders en omgekeerd. Opgelet! Kan confronterend zijn... lol

 29. Niets leuker dan met je handen eten. Gebruik 's avonds eens geen bestek.

 30. Koop een schriftje en schrijf er allebei elke avond/week/maand iets liefs in.

Welke van deze tips pas jij al toe? En wat heeft je op een idee gebracht? Laat het me gerust weten, ik vind het fijn om wat van je te horen.

En als je het goede tips vindt, deel dit blog dan, zodat nog meer ouders hier van kunnen profiteren.