Kleine Helden Kindercoaching...

16-04-2020

Jong geleerd...

Als kind was ik niet één van de gemakkelijkste (naar het schijnt!). Ik krijg nog steeds verhalen te horen over mijn fantastische driftbuien.  Plat op de buik, handen en voeten heen en weer schoppend, en een geweldige keel die werd opengezet. De woede-aanvallen waren soms zo extreem dat ze de bijnaam 'Mimi's' kregen. Oh nee, ze krijgt weer een Mimitje… We gebruiken de bijnaam nog steeds, als één van mijn nichtjes of neefjes even wat stoom moeten afblazen.

Mijn ouders hebben talloze tactieken gebruikt, zoals het negeren, het afzonderen, in de hoek zetten,... maar veel hielp het niet. Uiteindelijk werd ik (zoals in die tijd normaal was) bestempeld als een lastig kind. Het temperamentje van de befaamde Mimi's heb ik toch nog meegedragen tot in mijn puberjaren. Ik wist nooit wat me overkwam. De emoties overspoelden me gewoon, no way back. En zelfs als volwassene is het soms nog moeilijk om het op de juiste manier te uiten. Want zelfs voor mij, wordt het ook soms te veel. 

Hooggevoelig

Toen ik in mijn twintigers, het woordje 'hooggevoelig' tegenkwam, vielen er al ontzettend veel puzzelstukjes op hun plaats. Ik leerde mezelf eindelijk wat kennen en begreep wat er aan de hand was. Bij overprikkeling, namen de Mimi's het over en had ik niet altijd vat op wat er gebeurde. Langzamerhand kon ik de Mimi's te baas en probeerde ik zoveel mogelijk mijn prikkelgrenzen te bewaken...

Tot ik geconfronteerd werd met mijn eigen hooggevoelige, temperamentvolle dochter. Het was alsof ik in de spiegel zag. Ze kon wel een uur doorgaan met brullen en woede. Tranen over haar wangen. Boos op de wereld. Als moeder waren deze prikkels soms ook te veel en al gauw escaleerde de hele situatie. Twee temperamentjes die tegen elkaar opboksten.

Toen ik op een bepaald moment niet meer wist wat te doen, besloot ik haar gewoon eens goed vast te nemen en te knuffelen. En wonder bij wonder kalmeerde ze. Op dat moment wist ik dat ik er iets mee wou doen. 

Het ontstaan van Kleine Helden Kindercoaching

Ik besloot me bij te scholen tot kindercoach, een boel opleidingen en workshops te volgen en alle geleerde tools op mijn dochter uit te proberen. Het perfecte proefkonijn! Het was zo fijn om te zien dat ze zich beter in haar vel begon te voelen. De rust keerde terug in huis. Sindsdien heb ik al een hele reeks gezinnen geholpen om hun "Mimi's" meer in balans te brengen. Ik doe niets liever!

Nu hoef ik als hooggevoelige, temperamentvolle mama enkel maar te zeggen: 'Schatje, mijn emmertje zit vol', en mijn dochter weet met een glimlach al genoeg. Tijd om mama met rust te laten!

Welke van deze tips pas jij al toe? En wat heeft je op een idee gebracht? Laat het me gerust weten, ik vind het fijn om wat van je te horen.

En als je het goede tips vindt, deel dit blog dan, zodat nog meer ouders hier van kunnen profiteren.