Individuele begeleiding
Hoe ga ik aan de slag?

Sommige ouders worden dagelijks op de proef gesteld en geconfronteerd met vraagstukken die niet in de standaard opvoedboeken terug te vinden zijn.
Je praat erover met familie en vrienden, krijgt adviezen, maar het gevoel van onmacht en onzekerheid blijft. Je kind wordt gepest op school, of trekt zich meer en meer terug in zijn of haar schulp. Wil niet luisteren, of lijkt je niet te horen. Heeft last van onverklaarbare buikpijn en wil 's ochtends niet naar school vanwege faalangst voor die grote test. Of misschien liggen jullie in scheiding en heeft dit een grote impact in het dagelijkse leven van je kind. Je wil het zo graag beter maken, maar de gedachten in je hoofd brengen je niet dichterbij een oplossing. Op zo'n moment is het prettig dat er iemand met jullie meedenkt.

Een kindercoach kan dan uitkomst bieden.

Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding voor kinderen.

Inhoudelijk is ieder traject voor kindercoaching uniek en wordt deze aangepast aan de behoeften van jouw kind. Ik bied een coachingstraject op maat, afgestemd op jullie specifieke hulpvraag.


Oriëntatiegesprek

Tijdens het oriëntatiegesprek gaan we dieper in op de zorgvragen van je kind/jongere of van
jou als ouder en wat mijn rol zal zijn als kindercoach in het traject. Dit om zo concreet en helder mogelijk te kunnen starten.

Begeleiding

Na het oriëntatiegesprek starten we met de coachingssessies.

Een sessie duurt ongeveer een uur. Na de sessie neem ik steeds een moment om met de ouders een korte briefing of reflectie te houden. Wat de sessies inhouden is afhankelijk van de zorgvraag én het kind.

Evaluatiegesprek

Tussen de sessies door houden we regelmatig een evaluatiegesprek, hierdoor passen we het traject aan of ronden we het af wanneer je kind/jongere er klaar voor is.


Wil je weten wat ik voor jullie kan beteken? Neem gerust contact met me op.


Wees de eerste om het nieuwste te lezen!